Buscar este blog

lunes, 28 de diciembre de 2009

Port de Barcelona , anys quaranta


El moll de Sant Beltran , també li deiem moll del carbó, donat que els vaixells de vapor carregats de carbó d´Asturies, del port del Musel ,  Xixon , descarregaven en aquest indret.
Navegar en els vaixells carboners era dur perqué no tenien gaires comoditats, havien d´estalviar llum a port  i era per la despesa de gas-oil dels motors auxiliars .
Tot el barri del Poble Sec era plé de magatzems de carbó i recordo que de tant en tant es mullaven les piles de l´estiba de carbó amb aigua, per augmentar el pes o per evitar la combustió espotànea.
No ho sé

El muelle de San Beltrán , le llamabamos también muelle del carbón , por aquello de que los vapores carboneros cargados con el carbón de Asturias, del puerto de Musel en Gijón, descargaban en este paraje. Navegar en aquellos vapores era duro puesto que aquellos barcos no tenían muchas comodidades, de hecho ahorraban hasta la luz paraevitarel gasto de gas-oil de los motores auxiliares.. El barrio del Pueblo estaba lleno de almacenes de carbón y recuerdo que se mojaban las pilas estibadas con mangueras de agua.

No hay comentarios:

Publicar un comentario